3. ledna 2009
Jak uvařit oběd? Pokud jde o brambory s krůtím masem zalité smetanou, měla bych tu drobný návod :-) Nejdřív najdeme brambory. Jsou ve skříni vedle Bobíška - to znamená, že zatímco je soukáme z nejspodnějšího fochu, musíme ušáka informovat o tom, že to není žádná dobrůtka pro něho a že se nejspíš bude muset odlepit od růžku klece neboť vážně nic nedostane. Když tuhle první fázi překonáte, stačí už jen brambory oloupat a nakrájet na kolečka. Nejspíš nebudete vědět kolik jich bude potřeba a jak široká kolečka krájet, takže se budete muset jít zeptat Prchálka;-) Ten nejspíš řekne, že je to úplně jedno, ale to Vás nesmí vyvést z míry. Naopak! Vykašlete se na brambory a pusťte se do chystání masa. Předem se připravte na to, že jelikož budete v mražáku štrachat maso a v šuplíku nože, bude na Vás celou dobu upřeně zírat nenažraný ušák s touhou získat aspoň kousek mrkvičky nebo jinou dobrůtečku:-) Toho si nevšímejte, brzo si na to zvyknete... Stačí si s ním jen povídat a slibovat mu hory doly jen ať máte klidné svědomí:-) Neuškodí, když ho sem tam pohladíte po čumáku (jinak by se Vám po vypuštění z klece mohl pomstít gřafnutím do palce u nohy:-). Ale teď zpátky k masu. Hned jak se rozmrazí vemte paličku a perte to do něj co Vám síly stačí. Pak už stačí jen nasolit... ale pozor! Solí se krutí maso? A maso z moráka? Šup šup se zeptat Prchálka!:-) Ten poradí, že by neuškodilo i ňjáký koření a už je to skoro bez problému. Teď už stačí jen šupnout brambory, cibuli, kmín, sůl a maso do zapékací mísy vymazané olejem a je to!:-) Nene, chyba lávky. Ještě se musíte jít zeptat Prchálka, jestli ty kusy masa nejsou moc velký a jestli je třeba nemáte rozkrájet na menší. To už mu z Vás půjde nejspíš hlava kolem, ale jako vždy Vám s klidem a nadhledem řekne, že je to úúúúplně jedno!:-) Je to miláček! Neboť k tomu všemu Vám ještě zapne troubu (hned potom, co zalije maso smetanou) a bude hlídat, jestli už je jídlo hotové - na Vás je to totiž příliš velká zodpovědnost;-) No a pak už můžete servírovat.... A co z toho všeho vlastně plyne? Pouze to, že bez Prchálka se do vaření rozhodně nepouštějte!!! :))